Gdzie mogę kupić rośliny wodne z uprawy ekologicznej ? Sadzone z żwirku bez ziemi i żadnego podłoża.
U nas w firmie można w sezonie wiosennym i letnim zamówić całe komplety roślin do tego typu zbiorników. Materiał roślinny pochodzi z naszych ekologicznych plantacji.
z upraw ekologicznych wiem że są rosliny na tej stronce: roslinydoogrodu.pl
zobacz sobie, może mają w ofercie jakies rosliny wodne, ja od nich czesto kupuje więcj est to sprawdzona firma
zobacz sobie, może mają w ofercie jakies rosliny wodne, ja od nich czesto kupuje więcj est to sprawdzona firma
Myślę, że najlepiej przejechać się po giełdach ogrodniczych. Tam w większości wystawcy są zwykle uczciwi i certyfikowani, bo inaczej by się tam nie dostali. Polecam taki wypad i przegląd wszystkich ciekawostek roślin wodnych i potrzebujących stale mokrego podłoża. Np. Hebe jest naprawdę ciekawe
Dokładnie na giełdach rolniczych jest nawiększy wybór, sam tak zawsze robie.
Giełdy rolnicze to najlepszy pomysł.
Piękne i tanie rośliny wodne z upraw ekologicznych udało mi się kupić bezpośrednio u producenta - firma Hydroidea z Warszawy. Reszta firm tylko sprzedaje ich towar ze sporym narzutem 

a kto teraz te rośliny uprawia
Można bez problemu kupić w Niemczech, w Polsce raczej trudno dostać dobry materiał
W okolicach Bydgoszczy jest jakiś producent, ale nie pamiętam nazwy. Znajomy od niego często bierze.